woensdag 7 mei 2008

Skottelbraai...

Verleden jaar kreeg Gert voor vaderdag van de kinderen een skottelbraai. Dat is een grote platte schotel op een gasflesje die je tegenwoordig ook veel op campings ziet. Je kunt er je vlees op braden, barbecueën, maar ook pannenkoeken op bakken, of aardappeltjes. Van verschillende kanten hadden we al gehoord hoe ideaal die skottelbraai is. Voor oningewijden: skottelbraai is een woord uit Zuid-Afrika en betekent letterlijk zoiets als: 'een schotel ( skottel ) om op te braden (braaien)'.

Het enige dat we nog nodig hadden was het gasflesje. De vorige zomer waren we er niet aan toegekomen om er eentje te kopen niet in de laatste plaats omdat het zo duur is. Een nieuwe gasfles in die maat kost maar liefst 93 euro. Als de gasfles leeg is kun je hem omruilen voor een volle voor ongeveer 30 euro. Maar de eerste keer betaal je er een soort statiegeld bij... De nieuwe skottelbraai stond dus in een doos op zolder nieuw te wezen.... De kinderen dreigden dat als we dit jaar geen gasfles zouden kopen er geen cadeautje verwacht kon worden op vaderdag. Je begrijpt dat we dat moesten zien te voorkomen. Vandaar dat we vorig weekend op een gasflesje uit zijn gegaan!

Zaterdag hebben we hem voor het eerst getest met pannenkoeken. Gert heeft ze gebakken en ze waren werkelijk heerlijk. (De buitenlucht geeft er ook een heel lekker smaakje aan!) Afgelopen maandag hebben we het met vlees geprobeerd: ook een groot succes! Ik heb al geopperd dat ik voortaan gewoon buiten kook zolang het mooi weer is! Je weet wel: gehakt, paprika en ui lekker opbakken, tomatensaus erbij en de pasta gewoon binnen op het gas!

Als je soms in de buurt van Rijnsoever bent en het ruikt ergens heel erg lekker, volg dan gewoon je neus en je zult ons vinden! Eet je een hapje mee?


Pannenkoeken...

1 opmerking:

  1. ziet er heerlijk en gezellig uit!!!
    en nu maar hopen op een mooie zomer, geen nare luchtjes meer in huis!!

    BeantwoordenVerwijderen