vrijdag 26 december 2008

Picasa

Picasa heeft een nieuwere versie. Ik was altijd al weg van Picasa, maar met versie 3 is-ie nog leuker. Picasa is een foto -opslag en -bewerkingsprogramma van Google. Als je bij Google zoekt op Picasa vind je het gemakkelijk. Je kunt het programma gratis downloaden en het zet al je foto's die je ( soms her en der ) op je computer hebt staan netjes in mappen en in een tijdslijn. Zó makkelijk! Maar het leuke is ook de bewerkingen die je ermee kunt maken. Rode ogen zijn nu nog makkelijker weg te werken met Picasa. 'Vroeger' moest je de rode ogen zelf markeren, nu zoekt het programma de rode ogen zelf. Bij 'ik doe een gok' worden donkere foto's of foto's die je niet zo bevallen wat betreft kleur of licht bijna altijd mooier. Je moet natuurlijk even experimenteren.... Maar de functie 'bijsnijden' is ook erg handig. Je kunt dan instellen of je hem op 10x15 of 13x18 wilt afdrukken. Zo krijg je je foto's altijd op de goede maat terug van je afdrukwinkel. Het bestellen van foto's is ook zo super met Picasa. Je zet de foto's die je wilt bestellen vast met een soort 'punaise'. Ze komen dan in een speciaal vak linksonder in je beeldscherm. Als je alle foto's die je wilt bestellen hebt vastge'prikt' druk je op de knop 'winkel'. Op dat moment stuurt het programma al je foto's uit het selecteervak naar de onlinewinkel die je wilt. AH staat erbij en Kruidvat.... Maar ik stuur ze altijd naar Pixum. Goed, goedkoop en de foto's zo op je deurmat: ideaal!
Heel leuk is ook de knop 'collage'. Zet een paar foto's vast in je selecteervak en druk op 'collage'. Je kunt kiezen voor allemaal even groot, mozaiek, stapelen etc. Gewoon even proberen. En je kunt ook kiezen voor randjes tussen de foto's. Zelfs de kleur van die randjes kun je zelf bepalen. Hier komen twee voorbeelden. De eerste is van ons allemaal op ons eigen bed in het hotelletje in Limburg:

De tweede van het spaghetti eten bij een heerlijk pastarestaurantje in Aken. Er zat een winkel naast waar je je eigen verse pasta kon kopen. Echt nog nooit zulke lekkere pasta gegeten!

1 opmerking:

  1. Arend Buijtenhuis30 december 2008 om 06:37

    Beste Arja, wat een leuke website! Gaaf om al je scraps te zien, we zijn hier onder de indruk! Fijne vakantie nog, groeten van de Buijtenhuizen.

    BeantwoordenVerwijderen