zondag 5 april 2009

Dovengemeente Katwijk...

Gisteren hadden we de Paasviering van de dovengemeente in Katwijk. Wij zijn daarbij betrokken geraakt toen Gert na zijn diploma voor Kerkelijk Werker, ook een cursus voor dovenvoorganger heeft gedaan ( met gebarentaal ). Na een 'proefpreek' in het tehuis voor dove ouderen 'De Gelderhorst' in Ede kreeg hij zijn aanstelling 'Voorganger in dovendiensten'.  Sindsdien is 'gebarentaal' echt een deel van ons leven geworden. Aan tafel wordt er vaak 'gebaard'. Tegenwoordig preekt Gert - behalve in Katwijk -  ook veel in andere plaatsen in de regio zoals Alphen, Delft, Rotterdam, Voorburg, Leiderdorp etc. Maar als hij niet hoeft te preken zitten we toch heel vaak op zondagmorgen in de 'dovendienst' van Katwijk. De gemeente is ons lief geworden. Naast voorbijgangers die af en toe meekomen met ambtsdragers die als kerkenraad dienst doen is er een 'harde kern' van doven en familieleden en vrienden die echt een gemeente vormt. De onderlinge liefde en zorg is groot. Het is mooi om te zien wat er in Handelingen staat van de eerste gemeente: 'ziet hoe lief zij elkaar hebben.'

Zo werd gistermiddag het paasfeest gevierd. Tijdens een prachtige presentatie m.b.v. de beamer werd het paasevangelie verteld. Daarna maakten de vrouwen een paasstukje en de mannen gingen sjoelen. Ten slotte gebruikten we met z'n allen een heerlijke broodmaaltijd....

dsc_paasstukje



Twee jaar geleden heb ik eens een scrap gemaakt over de dovengemeente in Katwijk. Dat was ook met Pasen. Toen had ik van elk lid van de dovengemeente een foto gemaakt die we tijdens de paasmiddag versierd hebben. Daarna hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Op de scrap heb ik met mijn 'vierkantpons' zomaar wat dove gemeenteleden uit de foto's gehaald. Bovendien staat de groepsfoto erop. De journaling is als volgt:

Sinds Gert gebarentaal geleerd heeft gaan we zoveel mogelijk op zondagmorgen naar de Katwijkse Dovengemeente. Vanaf 2005 is hij officieel aangesteld als voorganger voor dovendiensten. Af en toe preekt hij dus in Katwijk en soms ook elders.

De dovengemeente in Katwijk is ons in deze jaren erg dierbaar geworden...

dsc_doven

4 opmerkingen:

  1. heeej mam,
    leuk paasstukje.
    Heb je hem zelf gemaakt?
    daag rianne <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oww het staat er bij :D .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bijzondere scrap, geeft een heel warm gevoel, fijn dat ook deze gemeente leden met elkaar samen God mogen eren ..., bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jacqueline Hoek8 april 2009 om 04:38

    Lieve Arja, wat een mooie scrap.
    Jullie horen ook bij de 'doven-familie'.
    Het is fijn om te zien, dat jullie met de doven meeleven.

    BeantwoordenVerwijderen