zondag 23 juni 2013

Lang geleden ....

Als ik naar de datum van mijn vorige bericht kijk zie ik tot mijn schrik dat we alweer een maand verder zijn. En ik zou boven dit bericht eigenlijk net zo goed  ‘Herfst in juni?’ kunnen zetten maar dat wordt een beetje saai…..
Ik ben niet echt ziek geweest ( hoewel ik afgelopen week wel een buikgriepje heb gehad ), maar er gebeuren wel een heleboel dingen tegelijk. Ik ben opnieuw grondig onderzocht en heb twee nieuwe diagnoses gekregen. Ik ben aan het afbouwen met mijn ‘oude’  medicijnen en ik heb nieuwe gekregen die ik aan het opbouwen ben. Dat is op zich al genoeg om je handen vol aan te hebben. Want heel stabiel ben ik dus (nog) niet. Maar we zien nu wel lichtpuntjes. Heel langzaam durf ik te geloven dat het echt wat beter gaat. Ik heb meer zin in dingen, pak meer dingen aan…. En vergeet soms mijn grenzen aan te geven en lig dan dus weer een dag in bed. Het is nog echt zoeken.
Verder zijn de kinderen ook heel erg druk. Sanne deed eindexamen VWO en is geslaagd! Peter werkt keihard aan zijn stageverslag om zijn stage in Nijmegen af te ronden. Rianne doet examen voor Pedagogisch Werker en heeft nu ook alles ingeleverd. Ze heeft het nog niet officieel te horen gekregen maar kan bijna niet gezakt zijn omdat ze alles voldoende heeft afgesloten. Lieke zit voor haar propodeuse van de lerarenopleiding Spaans en heeft nog een paar tentamens. Voor haar stage heeft ze een ‘goed’ tot ‘zeer goed’ gekregen! Ze liep stage aan een VMBO-opleiding en gaf daar Engels omdat haar Spaans natuurlijk na 1 jaar nog niet goed genoeg is om les in te geven. Maar het zijn allemaal bemoedigende berichten waar we heel blij en dankbaar voor zijn…..
Hieronder een foto van Sanne als ze net gehoord heeft dat ze geslaagd is en haar cadeau ( traditiegetrouw een laptop bij het slagen voor de Middelbare School ) uitpakt:
Ik heb er hier nog niet over geschreven maar we zijn bovendien ‘Planteneter’ geworden. We hebben een paar cursussen ( via de mail ) bij Boele Ytzma gedaan en eten nu zoveel mogelijk groente, fruit, granen, noten en zaden. En zo min mogelijk vlees, zuivel, eieren, E-nummers, suiker en witmeelproducten. We zijn hieraan begonnen omdat dit dieet veel gezondheidswinst zou opleveren. En ik kon met mijn burn-out wel een ‘zetje’ gebruiken ;-) We zijn nu drie maanden bezig en mijn bloeddruk is gedaald, ik ben 12 kilo afgevallen ( terwijl dat niet meer lukte vanwege de anti-depressiva en de stresshormonen ) en we hebben meer energie. Maar dat laatste kan natuurlijk ook aan de nieuwe medicijnen liggen. Maar waar het ook van komt, wij zien weer licht aan het einde van de tunnel. Als je trouwens meer wilt weten over Planteneter Boele Ytzma google daar dan even op. In elk geval kost dit dieet ook meer tijd omdat ik bijna alles zelf moet koken en bakken. Geen gemakkelijke pakjes meer door de macaroni, spaghetti of soep maar zelf maken. Iets voor bij de koffie zonder suiker of zuivel erin is niet te koop dus dat moet ook gemaakt worden. Vanmorgen bakte ik hazelnoot/appelmuffins zonder suiker, witmeel, eieren of zuivel. En ze waren nog heerlijk ook!
Je snapt dat ik door bovenstaande dingen niet altijd meer aan scrappen toekom. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik heb toch een lootje voor jullie! De foto’s zijn van Sanne die in haar Japanse kimono haar profielwerkstuk presenteert en de bezoekers Japanse thee inschenkt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten