zondag 18 augustus 2013

Vakantie in Zwitserland....

Het is weer lang stil gebleven op mijn blog maar dat kwam omdat we – naast alle drukte – twee weken op vakantie naar Zwitserland zijn geweest. De heenreis verliep helaas niet helemaal vlekkeloos. We hadden mijn vaders auto geleend omdat die een veel nieuwere en betere heeft dan onze oude Toyota. Dat bleek een misrekening te zijn. We moesten tot twee ( ! ) keer toe van de weg gehaald worden met een sleepauto van de ADAC en hoewel in alle vroegte ( 2 uur ‘s morgens ) vertrokken waren we om vijf uur ‘s middags in Oberhausen. Wat een ellende….

De ANWB zegde ons voor de volgende dag een vervangende auto toe want de garage in Oberhausen had de onderdelen om hem te maken niet in huis. ( en het was vrijdagmiddag, op zaterdag was de garage gesloten ) We vonden een hotel en sliepen bijna meteen van alle spanningen en vermoeienissen. De volgende morgen echter had de ANWB geen auto voor ons. Na eindeloos soebatten en elk uur bellen na elven uit het hotel moeten en op de stoep van de Lidl in Oberhausen wat eten, in winkels vragen of je naar de toilet mocht en tenslotte een traantje laten kregen we eindelijk een bus voor 9 personen en konden onze reis voortzetten.
De eerste dagen in Zwitserland moesten we nog bijkomen van deze reis. Maar gelukkig is Zwitserland een prachtig land waar we weer heerlijk van mochten genieten. We bezochten met onze riante bus ( ! ) Chillon aan het meer van Geneve waar een prachtig Middeleeuws kasteel staat.
. . .
. . .
. . .
Daarna reden we door naar Lausanne. Wat een mooie stad is dat! Het oude gedeelte ligt zo’n 200 meter hoger dan het nieuwe gedeelte aan het meer. Met enorme trappen ( of liften ) kun je in de oude stad komen.
Het hoogste punt was de oude kathedraal  ‘ Notre-Dame’ van Lausanne. Een heel eind klimmen maar schitterend….
Hier staan we heel hoog en kun je uitkijken over de stad Lausanne!
Het was erg warm in Zwitserland. Bijna de hele vakantie boven de 30 graden. Dus we zijn ook heel veel bij het chalet gebleven. Op die ene dag dat het regende gingen we over de Simplonpas naar Italie ( goedkope boodschappen! )
Het leek wel een wolkbreuk! Je zag de watervallen  vol stromen met water en kleine stroompjes werden ineens kolkende rivieren….
In Italie deden we boodschappen bij de ‘Lidl’ en de “Pennymarket’ en aten een broodje. Hier staan we op het parkeerterrein met onze bus:
Op 1 augustus ( de nationale feestdag van Zwitserland ) hadden we een bbq, grotendeels klaargemaakt door de kinderen o.l.v. Lieke.
Het was heerlijk!
Toen het donker werd zaten we nog lang op het terras om naar het vuurwerk in het dal en in de dorpjes tegen de bergen te kijken. Moeilijk te fotograferen maar dit is een poging:
Op de terugweg naar huis moesten we de auto in Oberhausen ophalen en de bus inleveren. De auto was nu in orde volgens de garage. Helaas kreeg de auto rond Woerden weer kuren. Hij wilde niet harder dan 40/50 kilometer. Op de rechterbaan en dwars door Leiden ( binnen de bebouwde kom ) zijn we toch nog thuisgekomen……. Wat een avontuur!