dinsdag 29 mei 2012

Van alles en nog wat ;-)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb. Dat komt eigenlijk omdat ik zo slecht tegen de hitte kan. Ik kom dan de hele dag eigenlijk nergens toe. Als ik ook maar iets doe gutst het zweet van me af. Dat is een bijwerking van de medicijnen maar wel erg lastig.....

Ik heb intussen een 'Ipad-hoes' voor mezelf gemaakt. Ik had wel een hoes maar de magnetische voorkant ligt er los overheen. Als ik hem op zijn kant in mijn tas doe valt hij wel eens open. Omdat ik bang was dat het scherm daardoor zou beschadigen haakte ik dus deze hoes:
Heel eenvoudig, maar vrolijk toch?? Inmiddels heb ik er voor Rianne ook een gehaakt. Zij had al lang voor een Ipad gespaard en hem na haar verjaardag aangeschaft. Ze had echter geen geld meer voor een hoes dus ik mocht aan de bak. Bij haar heb ik er een soort 'klep' aangemaakt, en hij is in de kleuren geel/zwart: de clubkleuren van haar basketbalteam!

Dit bakje vol bloemetjes haakte ik ook. Lekker fleurig in de kleuren van de regenboog. Ik heb er een bloemenslinger van gemaakt voor een gezin dat een kindje verwacht...


Ik heb ook gescrapt met een oude foto. Dat blijft leuk. Eens in de zoveel tijd scan ik er weer een paar in en zo heb ik altijd een stapeltje liggen.... Deze foto is gemaakt op mijn oma's 70e verjaardag. Ze had een rondvaartboot afgehuurd in Nieuwkoop voor onze familie alleen, we vonden het geweldig..... Hier sta ik met mijn drie zusjes op de foto bij oma voor de Nieuwkoopse plassen. We hadden nieuwe spijkerpakjes gekregen en waren er reuzetrots op;-)

Papier: Authentique

zaterdag 19 mei 2012

Layouts Paasweekend...

Helaas was het deze paasdagen niet zulk lekker weer als verleden jaar, maar wij hebben toch erg genoten van ons Paasweekendje op de Veluwe.... Het ( nieuwe ) Jillibean Soup-papier ' Southern Chicken'  paste zooo leuk bij de foto's. Kijk maar:

We hadden een heerlijk Paasontbijt aan het kleine ronde tafeltje in de caravan....


We hebben ook lekker in het bos gewandeld. Ik ben dol op het bos. Bij deze foto heb ik October Afternoon/Sasparilla-papier genomen. Prachtig dat mooie verweerde hout bij de stoere Jeansstof!


Doortje vond het ook geweldig in het bos. Ze liep druk takken te sjouwen die twee keer zo lang waren als zijzelf;-) Het was een koddig gezicht!

maandag 14 mei 2012

Druk....

We hebben een roerige week achter de rug. Sanne is verleden week een week naar Engeland geweest met haar klas en daar zag ze al maanden tegenop. Gelukkig is het heel goed gegaan dus dat is een boost voor haar zelfvertrouwen....

En gisteren was het moederdag! Ik ben heel erg verwend met scrappapier ( collection packs van Jillibean Soup ) Zpaghetti katoen om mee te haken, nieuwe haaknaalden, badspulletjes, blondlepeltjes enz.... En als klap op de vuurpijl had Sanne een chocoladetaart gebakken en Rianne aardbeienbonbons gemaakt. ( je weet wel: aardbeien dopen in gesmolten chocola, mmmm )

En ik heb wat layouts te laten zien die gemaakt zijn met het mooie ' Konnichiwa ' papier van Basic Grey. Ik koop de laatste tijd nooit meer BG-papier maar dit wilde ik graag hebben omdat het over Japan gaat en Sanne is al jaaaaren verliefd op Japan. Ze spreekt ook al een aardig woordje Japans en leert mij ook wel eens wat. Zo kende ik ' Konnichiwa ' al, het betekent: Hoe gaat het?

Deze lijn  heeft heel veel kleuren in zich. Hier heb ik met bruin/groen gescrapt. Maar rood/roze/blauw kan ook heel goed. Deze keer gebruikte ik een oude foto. Lieke was net geboren ( 1990 ) en Peter en ik bekijken haar kleine voetjes.... Ik weet nog dat deze foto genomen werd op de eerste dag dat ik weer echt aangekleed was.


En als laatste nog eentje met deze lijn van Sanne met Doortje:


maandag 7 mei 2012

Nog 1 keertje de Floriade..... en wat layouts....

Omdat ik zoveel foto's gemaakt heb op de Floriade plaats ik nog een collage. Om jullie mee te laten genieten van al die kleurenpracht en om mezelf eraan te herinneren hoe mooi het was:

Ik kan er nog wel meer samenstellen maar nu zal ik stoppen ;-)


Verder heb ik nog twee layouts van en met Doortje. Op de bovenste ( Lieke met Doortje ) is ze echt nog heel klein...


Op de tweede heb ik foto's gebruikt van een strandwandeling met z'n drietjes. ( Rianne, Gert en ik )


Het blijft een dankbaar scraponderwerp zo'n pup vooral omdat ze altijd een glimlach op ons gezicht weet te toveren!

donderdag 3 mei 2012

De Floriade enzo..... ;-)

Gisteren zijn we saampjes naar de Floriade geweest! Van onze zus en zwager kregen we een hotelovernachting daar in de buurt dus dat was mooi te combineren... Wat hebben we genoten.... Wat een prachtige bloemborders overal! De Foriade is een wereldtentoonstelling dus heel veel landen hebben daar een stukje ( binnen of buiten ) waar ze hun land mogen vertegenwoordigen met hun bloemen/planten/bomen.... Israel was er ook dus we waren er als de kippen bij om daar rond te kijken. Op de kibboetsen in Israel worden veel planten en vruchtbomen verbeterd en ontwikkeld. Ook zijn we in de Oostenrijkste kabelbaan geweest om dwars over het uitgestrekte terrein door de lucht te zweven. Fantastisch! Zelfs de mannen die daar assisteerden waren Oostenrijkers.... Hier een collage:



En ik voelde me deze dag gelukkig heel goed zodat we de hele dag konden blijven!


Ik heb ook appeltjes gehaakt. Een poosje geleden alweer, maar toen rond Pasen houten boompje te koop waren bij de Kruidvat heb ik besloten dat het een appelboom moest worden....en hing mijn zelfgehaakte appeltjes erin!



En natuurlijk heb ik ook weer wat gescrapt. Een foto uit 1995: toen is Sanne geboren. Peter ( bijna 7 ) moest wel even slikken: weer een zusje! ( de derde al ;-) )