vrijdag 23 december 2011

Goede wensen....

Lieve bloglezers,

Bij deze wil ik jullie alle goeds toewensen voor de Kerstdagen en voor 2012

Ik plaats hierbij de ( foto- ) kaart die we rondgestuurd hebben. Alleen heb ik er een randje omheen gehaakt voor jullie;-) ( dat idee  vond ik bij ' Dutch Sisters '.... )


Verder heb ik nog even een paar leuke  kerstkransjes en kerststerretjes gehaakt. Het is een gekocht patroon van 'Kookeridoo'....

.


zondag 18 december 2011

Granny-Squares....

Al een tijdje waart het 'granny-squares'-virus op het internet rond.... Steeds vaker zag ik ze opduiken die lieve kleine gehaakte lapjes. Maar ik kon niet haken dus met weemoed klikte ik telkens het patroon weer weg. Zoals jullie wel weten heb ik in de herfstvakantie aan de hand van een kinderboekje 'Ik leer haken'  het haken enigszins onder de knie gekregen. En nu haak ik en haak ik....... of mijn leven ervan af hangt. Vooral nu lezen weer heel moeilijk is is haken een ultieme manier om te ontspannen, tenminste voor mij. En dus.....werd het tijd om de patroontjes voor 'granny squares' ( letterlijk: oma's vierkantjes ) weer op te zoeken. Ik vond het heel spannend maar het lukte! En nu vind ik het zo'n heerlijk werkje: je hoeft er niet bij na te denken want na twee of drie squares - geloof me - weet je het  patroon uit je hoofd. Nu zat ik nog met de moeilijkheid van de kleur. De hippe manier van GS's haken is in hele vrolijke kleurtjes. Kijk voor de grap maar eens op het blog van 'Haken en meer' ( in de blogrol ). Maar ik ben eigenlijk meer een herfsttype wat mijn inrichting betreft: bruin, beige, zwart...... En zo'n vrolijk gekleurde deken vond ik wel leuk, maar waar moest ik hem dan neerleggen? Dus heb ik toch gekozen voor mijn eigen kleurtjes. De kids volgen het proces met een zekere mate van opwinding. Want we hebben berekend ( aan de hand van een fleece-deken ) dat onze GS-deken 10 lapjes bij 13 lapjes moet worden. Als ik 10 lapjes af heb maak ik er eerst een lange baan van en zet die dan weer aan de ( beginnende ) deken. Dus ik word regelmatig aangemoedigd: heb je er al weer bijna 10? Ga je ze er weer aan zetten?  Laten we het erop houden dat ik letterlijk en figuurlijk een warme deken aan het maken ben voor ons gezin. Omdat we nog steeds in de stormwind staan hebben we dat wel nodig.....

Op deze foto zie je 3 rijen van 10 die aan elkaar zitten op mijn bruine bank. De foto is een beetje uit een raar perspectief genomen. Sorry!

Je ziet dat er alweer een stapeltje klaar ligt voor de vierde rij! ( die zit er inmiddels ook aan ). En nog een foto van een losse Granny Square:


Tot slot nog een foto van een layout, want naast haken blijft scrappen de leukst hobby die er is;-)


Het is Sanne die door het bos wandelt. ( foto genomen in de herfstvakantie ) Ik vond de titiel wel leuk: Daar gaat ze.... Ik dacht natuurlijk de tweede zin erbij ' zoveel schoonheid heb ik nooit gezien...' Maar dan kun je zien dat we oud worden. Sanne's commentaar: " Daar gaat ze... wat is dat nou weer voor een titel?" Mijn antwoord: " Sanne dat weet je toch wel dat is van dat liedje...- ik zing het liedje -...."  Nou daar heeft ze dus nog nooit van gehoord.... Jullie wel toch?


dinsdag 13 december 2011

Hartjes en sterren!

Mijn haakwoede duurt nog steeds voort. Ben inmiddels begonnen om granny's te haken en daar een lekkere warme deken van te maken..... Ook vond ik een makkelijk patroontje van een hartje. Een heerlijk werkje!!! En ik kan ze goed gebruiken op mijn layouts. Bijvoorbeeld op die waar we 25 jaar getrouwd waren.

Kijk maar:


Ook heb ik sterretjes gehaakt voor onze lamp die in december altijd een 'kerstlamp' wordt:


Het zijn dubbele sterretjes met vulling ertussen en een lintje eraan. Leuk he?


dinsdag 6 december 2011

Pakjesavond.....

Wat een roerige en moeilijk maanden waren de afgelopen maanden. Misschien wel de moeilijkste van mijn leven..... Nu het weer iets rustiger is komen de burn-outklachten met volle kracht terug. Alsof mijn burnout een time-out heeft genomen toen ik zo nodig was..... Maar oh wat valt het tegen. Ik kan weer niet ( goed ) lezen net als in het begin. Ik lig weer grote delen van de dag en avond op bed van die ellendige moeheid. Mijn concentratie is weer prut en ik zie overal tegenop.

Maar......

Als ik de foto's van gisteravond bekijk kan ik niet anders dan er met een grote glimlach naar kijken! Wat was het gezellig, en wat had iedereen het naar zijn zin. Wat hebben we gelachen en een beetje gehuild omdat het de laatste keer is dat Raja in haar  hoekje ligt mee te genieten. Wat hebben we ondanks alles veel om dankbaar voor te zijn:


En... al moest ik na het feest meteen weer naar boven en betaal ik ook vandaag de tol van gisteren: toch ben ik heel dankbaar voor onze reuze-gezellige Pakjesavond!



Update: Vanavond om kwart voor zes is Raja ingeslapen....

zondag 4 december 2011

Rood-met-witte-stippen en de Dode Zee....

Het heeft even geduurd voor ik tijd had om een nieuw bericht te posten. Het is hier ook zo druk met mijn eigen verjaardag verleden week, Peters verjaardag afgelopen vrijdag ( hij werd 23!! ) de Pakjesavond morgen die steeds dichterbij komt en natuurlijk onze zieke hond. Het gaat helaas niet beter met haar. Vrijdag heeft ze nog een prednison-injectie gekregen om te zien of dat wat helpt, maar we zien geen verbetering. Dat wordt in de komende week afscheid nemen denk ik. Het heeft nu lang genoeg geduurd.....

Ik heb twee lootjes te laten zien. Op de Kreadoe kocht ik een blokje papier van 'Eline's huis'. Nog nooit mee gewerkt maar ik viel voor de paddestoelen! Het is wel lastig dat het zulke kleine papiertjes zijn voor een 30x30-scrapper;-) Omdat ik de paddestoelen rechtop wilde houden heb ik een naad in het midden, maar dan moet je wel goed kijken. ( hoop ik! )

Die leuke gehaakte paddestoeltjes zijn van de Xenos!


Voor Peters boek had ik nog maar een  lootje over Israel en bij de andere kinderen twee dus daar heb ik een 'Dode Zee' -lootje voor gemaakt.  Dreef ik daar nog maar in dat heerlijke warme water!