zaterdag 30 juli 2011

Heimwee....

Oh wat hebben we een heimwee naar Israel! Helemaal met dit trieste weer hier in Holland. We zijn zomaar 20 graden gezakt in temperatuur. Maar we missen ook het prachtige inspirerende land, telkens weer de verbazing over nieuwe dingen. Zo hebben we verschillende keren 'falafel' gegeten. Het is een vegetarische snack van kikkererwten die dan als een soort shoarma in een broodje met sla en saus gegeten wordt. Het ziet eruit als bitterballen, een bijzondere smaak maar wel heel lekker! De eerste keer na de vakantie toen we in een supermarkt waren nam Gert al een grote zak kikkererwten mee. Thuis werden ze in de week gezet, er werd een recept van internet geplukt en ja hoor: zo aten we in de afgelopen week heerlijk falafel! Het was ongelofelijk, maar het smaakte zo goed en precies zo als in Israel! Omdat Rianne weigert falafel te eten had Gert er ook nog  shoarma bij gekocht. Kijk maar eens naar de foto's :

...


...


...Verder ben ik druk met mijn foto's bezig geweest. Ik had er meer dan 1000 en heb eerst de echt slechte weggegooid, daarna de andere bewerkt en collage's gemaakt van 4 op 1 velletje ( met Picasa ) Dat was een heel werk maar die heb ik af laten drukken op 13 x 18 en dan heb je van elke foto in elk geval een kleine! De echt mooie heb ik groot ( 10 x 15 ) besteld en een aantal op 13 x 18. Gisteren kwam de boel binnen, een hele doos met foto's !!   Gisteravond ben ik al aan mijn Israel-album begonnen. Het is een prachtig leren album van We are Memorykeepers van het formaat 8" x 8" met D-ringen. De eerste twee bladzijden zijn al bescrapt. En ik heb stiekum ook alvast een grote layout gemaakt van een dierbare  foto in de graftuin. In de graftuin was het zo mooi en rustig. Daar is een heel oud graf wat je kunt bekijken. Ze weten niet precies of het het graf van de Heere Jezus was, maar het zou kunnen. Er zit een deurtje voor de opening en daar staat op:  He is not here for He is risen! Ik vond het heel ontroerend.... Het was prachtig om het land te zien waar de Heere Jezus heeft rondgewandeld maar Hem hebben we daar niet gevonden. Hij is opgestaan en is ( ook in Nederland ) vlakbij ons met Zijn Geest!


De foto is niet zo heel mooi omdat we in de volle zon staan te kijken, maar we staan er allemaal op ( handig zo' n gids ;-)) en wat mij betreft was dit de mooiste plek in Jeruzalem!

vrijdag 22 juli 2011

Israël!

Net terug van een heerlijke vakantie in Israël. Het is wonderlijk goed gegaan allemaal.... Wat zijn we dankbaar!

Hier wat  eerste foto's ( die jullie ongetwijfeld nog eens op een lay out terugzien ;-) )


In het openluchtmuseum van Nazareth. De kinderen gaan hier op de foto met 'Hannah de Wever'!



In de woestijn van Judea: wie durft er op een kameel te rijden? Lieke en Sanne durven het!



Drijven in de Dode Zee, wat een ervaring.....


Bij de klaagmuur waar we Bar Mitswa meemaakten!


Voorbereiding op het lezen uit de Thora....


Deze foto is afgelopen dinsdag genomen. We waren in Ceasarea met onze gids Hanan. We hadden tot en met dinsdag een privégids en wat hebben we met hem geboft. Het was zo'n lieverd. We missen hem allemaal!

zondag 10 juli 2011

Baby's..... zucht....!

Sinds mijn kleine nichtje Suzanne geboren is ben ik weer helemaal into baby's . Dus ben ik heerlijk aan de scrap gegaan met babyfoto's van Rianne en Sanne. Inmiddels heb ik ook van Peter en Lieke een leuke babyfoto bijbesteld want nu wil ik natuurlijk van alle vier een ' baby van het jaar'-foto!! Papier is van Theresa Collins!

. . .


woensdag 6 juli 2011

Paasweekend en Basketbal!

Twee nieuwe lootjes om te laten zien. De eerste heb ik voor Peters boek gemaakt van ons Paasweekend op de Veluwe. Het was heerlijk weer en we hebben erg genoten van het bos. De foto' s zijn gescrapt met papier van October Afternoon/Campfire. Geweldig papier voor al je bosfoto's  ;-)

Het andere lootje is van het basketbalteam van Rianne. Een van de moeders volgt een fotocursus en had een hele leuke foto gemaakt. Alle meiden in een kringetje naar beneden kijkend en zij met haar camera op de grond! Papier is van Cosmo Cricket/Social media




Ik ben best wel tevreden over deze lootjes. De laatste tijd gebruik ik vaak schetsen. Dit heeft met mijn burn-out te maken. Toch een bepaalde faalangst waardoor ik niet genoeg op mijzelf vertrouw! Maar deze twee zijn zonder schets gemaakt. Vooral de tweede was heel leuk om te doen. De foto kan namelijk van elke kant bekeken worden. Hoe je hem ook houdt, je hebt hem a.h.w. altijd  recht. Zo heb ik de lay-out ook gemaakt. Hoe je hem ook kantelt, je hebt hem toch recht. De namen van de teamleden hem ik om de foto heen geplakt. Daarvoor heb ik de letters uitgesneden met mijn Cricut, een Mickey-Font....

vrijdag 1 juli 2011

Rocket Age...

De dag na hemelvaart was ik in de scrapbookwinkel in Heesch. Echt een scrappersparadijs! Tot mijn verrassing lag daar de nieuwe OA-lijn Rocket Age. Een lijn met sterren, planeten en raketten. Ik vind het echt superpapier. Haastig ging ik op zoek naar foto's die daarbij zouden passen. Toen vond ik de foto's van Peters  feestje bij Space Expo.( t.g.v. zijn 10e verjaardag! )  Ze kregen daar allemaal een overall aan en hadden een zeer interessante middag! Als dit geen geschikte foto's zijn dan weet ik het niet meer:

...


Het leuke is dat al deze jongetjes van 10 nu zo'n 22 jaar zijn. Echt heel leuk om te zien....