maandag 28 februari 2011

Ook zo'n zin in de zomer?

Toen de laatst scrapkit van Scrapfever kwam met al die heerlijke zomerse papiertjes ( Three Bugs in a Rug- Chloe ) ben ik snel op zoek gegaan naar een zomerfoto! Dat werd deze van Rianne die lekker in haar babybadje in de tuin zit te genieten... Dezelfde dochter die nu 17 is en overal hier van die lieve briefjes heeft opgehangen ;-)

Ik had ook een nieuwe randpons van Martha Stewart gekocht dus die heb ik ook veelvuldig gebruikt bij dit lootje! Komt-ie:

donderdag 24 februari 2011

Eerste en laatste lay out!

Verleden week stond ik op het SA-forum in de rubriek ' Wie ben ik? '. Dan mogen medeforumleden je het hemd van het lijf vragen ;-) Een van de vragen was: ' Mogen we je eerste en laatste lay out zien? ' Die vraag wordt vaak gesteld, want je kunt dan heel mooi de ontwikkeling zien die je in de jaren dat je scrapt hebt doorgemaakt.
Ik dacht dat het misschien ook wel leuk was om het op mijn blog te laten zien. Die eerste voorzichtige lay out in de zomer van 2005! Ik had nog niks dus vond die drie ( lelijke ) vlindertjes een echte vondst!
Hier komen ze:
En dit is ( voorlopig ) de laatste. 'De meiden van de Best!'  ( onze achternaam is de Best...) Dat ben ikzelf dus met onze drie dochters!


dinsdag 22 februari 2011

Dit is toch lief....

Toen ik verleden week bij de arbo-arts vandaan kwam was ik vreselijk moe en ook wel onder de indruk. De arts vertelde namelijk dat ze er van schrok hoe diep ik in mijn burn-out zat. Ze had nog niet vaak mensen gezien die er zo diep inzaten. ( het is de derde arbo-arts die ik zag sinds september ) Ze zei dat ik waarschijnlijk veel te lang doorgewerkt had. ( maar de eerste arbo-arts in september wilde juist dat ik doorwerkte! ) En ook dat ik voorlopig nog niet zou kunnen werken.  Nou ja in elk geval: ze zag wel dat ik schrok en gaf me de opdracht om overal in huis briefjes op te hangen waarop stond: 'dit gaat over!'

Toen ik dit bij thuiskomst vertelde ging Rianne meteen achter de computer zitten en maakte dit:

Nou, is dat niet lief? En ze heeft ze overal opgehangen. In de kamer, in de keuken, de w.c. , op mijn slaapkamer en zelfs eentje in de badkamer in een plastic hoesje zodat hij niet nat kan worden ;-) De volgende dag was ik van alle vermoeienissen weer de hele dag gedwongen in bed door te brengen. Maar elke keer als ik ergens ben en Rianne' s brief  zie hangen word ik helemaal warm van binnen. Als je daar niet beter van wordt?

woensdag 16 februari 2011

Teamfoto ( ook met Sew Easy...!)

Vandaag kreeg ik een prachtige voorjaarsbos met bloemen van mijn collega's . Zo fijn om te merken dat ze aan me denken. Vanmiddag bij de Arbo-arts kreeg ik te horen ( wat ik wel wist ) dat er van werken voorlopig nog lang geen sprake kan zijn. Zelfs een bezoekje van mij aan school of van een collega hier thuis is al te veel....

Daarom heb ik de teamfoto van afgelopen september tevoorschijn gehaald. Toen was ik er nog bij... En onze directeur staat nog fier in het midden terwijl hij op het moment herstellende is van een ernstige ziekte....

Lieve collega's ik mis jullie! Jullie zijn kanjers en ik hoop dat jullie een hele fijne welverdiende voorjaarsvakantie mogen hebben!

Liefs, Arja

zaterdag 12 februari 2011

Sew Easy...

Ik had het een tijd geleden al in de Amerikaanse bladen zien staan: We' re memorykeepers kwam met een leuk borduurapparaatje waarvan je de kopjes kunt verwisselen en zo steeds andere steekjes kunt maken op je lay-out.  Het duurde even voor het in Nederland was, maar begin januari wist ik toch een basistool met drie verschillende ' kopjes'  te bemachtigen...

Het vereist wel wat vaardigheid en het papier moet niet te dik zijn. Als je het op cardstock gebruikt moet je naderhand de gaatjes even goed doorprikken want dan gaat hij net niet helemaal door het papier. Ik had wat mooie basketbalfoto' s liggen van Rianne en daar heb ik een rand omheen geborduurd met de ' sew easy' . Als je op het lootje klikt zie je hem wat groter en dan zie je ook wel dat het hier en daar nog niet perfect is maar ik vind het effect toch wel heel leuk!

donderdag 10 februari 2011

Peter 22!

Op 2 december werd Peter 22 jaar... Omdat hij op dat moment stage liep bij de apotheek in Noordwijk ( hij studeert farmacie ) was hij die avond gewoon thuis. Ik heb een lay out gemaakt van twee foto' s die  op zijn verjaardag zijn gemaakt. Op de ene zit hij lekker te spelen met zijn PSP die hij gekregen had en op de andere zingt hij lekker met zijn zus bij een Wii-spelletje. Je kunt in elk geval goed zien dat hij het naar zijn zin heeft ;-) Papier is van Theresa Collins; echt superverjaardagspapier!


Twee dagen later op 4 december vierden we pakjesavond. Dat is altijd zo oergezellig dat ik er toch een herinnering aan wilde maken. Daarom heb ik in Picasa een collage gemaakt van een aantal leuke foto' s van die avond.


vrijdag 4 februari 2011

Kerstlootjes....

Lekker gescrapt met de kerstfoto' s van afgelopen december... De eerste foto zal jullie bekend voorkomen, die had ik ook op mijn blog geplaatst. Het papier dat ik gebruikt heb is van Theresa Collins ( rood/wit ) en Echo Park ( zwart/wit ) Omdat ik de foto goed uit wilde laten komen is de l.o. verder lekker strak. Het blokje met driehoekjes papier boven de foto heb ik gelift van het Jillibean Soup-blog...

De volgende is van Sanne. Zij is altijd gek op koekjes bakken. Toen ik in de kerstvakantie een grote Blondtrommel kocht vroeg ik aan haar of ze hem wilde vullen met kerstkoekjes. En dat deed ze! ( Die schat.... )


Het papier is hier allemaal van October Afternoon uit allerlei verschillende lijnen. Een oude kerstlijn, de thrift shop e.a. De sterretjes en het pijltje is uitgesneden met mijn Slice.