donderdag 31 december 2009

Gelukkig 2010!!

We wensen alle lezers van deze weblog vanuit Chalet "Elim" Veel heil en zegen voor 2010 toe!!

viervoorelim.


viervoorelim2.


wijvoorelim

vrijdag 11 december 2009

Nieuwe Japanse cartridge voor de Cricut...

Na het berichtje over onze pakjesavond even een technisch verslagje over mijn surprise. Die heb ik namelijk gemaakt m.b.v. de nieuwste cartridge voor mijn Cricut: 'Pagoda'. Echt een superleuke cartridge. Helemaal omdat we dankzij Sanne langzamerhand al een klein beetje bekend zijn met Japan. Ik weet niet hoe ze er bij komt maar ze is helemaal gefascineerd door Japan. Daarom vind ik de Japanse karakters die op deze cartridge staan zo leuk.
Hier volgen wat foto's van het kastje dat ik voor haar maakte. De karakters op de voorkant ( spiegel ) betekenen 'schoonheid'.
Aan de zijkant staat een karakter dat 'dochter' betekent.


zijkant
Ik maakte ook een notitieboekje voor haar met een 'Japanse voorkant'. Het boekje met de bruine kaft en het elastiek kocht ik bij Dille en Kamille. Echt een aanrader voor scrappers en in allerlei maten verkrijgbaar. Bij de karakters die ik daarop heb geplakt heb ik met kleine lettertjes de Engelse vertaling gezet. Het dessinpapier is trouwens van 'Basic Grey'!


boekje

zondag 6 december 2009

Sinterklaasavond 2009!

Een oergezellige pakjesavond gehad met z'n allen!! Kijk maar naar deze fotoimpressie:




Rianne had hier net een spel gekregen dat 'Ra ra wie ben ik'  heet. Je moet dan een blauwe band op je hoofd doen en daar doet de ander een kaartje in. Je moet er dan d.m.v. vragen achterkomen wie of wat je bent. Natuurlijk werd dat meteen even uitgeprobeerd. Intussen krijgt Lieke een kussensloop van 'Blond'.



Gert kreeg als surprise een zak met walnoten. Lieke had er een ( Engels ) gedicht bijgemaakt waarin zoiets stond als: voor Gert heeft zwarte Piet i.p.v. pepernoten walnoten meegenomen omdat hij daar zo dol op is....


Gert had mij getrokken. Hij had een T. gemaakt omdat ik zo dol ben op thee. Ik kreeg allerlei dingen die met Thee te maken hebben zoals een 'Blond theepot', lekkere thee van Simon Levelt, en zelfs megatheezakjes met kruiden voor in bad!


Peter zou graag een Playstation 3 hebben maar die is een beetje te duur voor hem. Vandaar dat Sanne een surprise had gemaakt van dit begerenswaardige apparaat met daarin een snoertje wat hij nodig heeft om op de Universiteit te kunnen laptoppen.


Lieke doet aan postcrossing. Je geeft je dan op bij een website en krijgt adressen van mensen die je een kaart moet sturen. Als je een aantal mensen echt een kaart hebt gestuurd ga je zelf ook meedraaien in het systeem en krijg je zelf ook kaarten en wel vanuit de hele wereld. Daaraan refereert Rianne met deze surprise van een 'postcard'.


Peter had voor Rianne een aapje gemaakt. Rianne is dol op aapjes en ook op de snoepjes 'apenkoppen'. Er zat een grote zak van deze lekkernij bij!!




Ikzelf had Sanne getrokken. Omdat zij al een aantal jaren zegt dat ze later Japans wil gaan studeren en alles over Japan leest en spaart, had ik een houten kastje geverfd en versierd met Japanse karakters en afbeeldingen. ( met dank aan mijn oud-collega Linda uit Rijssen, weet je het nog Linda dat ik dat kastje eens van jou kreeg? Nu kwam het goed van pas! ) In het laatje had ik een paar oorbellen gedaan...