zaterdag 28 november 2009

Ode aan de liefde!

Deze week heb ik een scrap gemaakt waarbij ik een ode breng aan de liefde. Ik had best veel foto's van ons samen van de afgelopen zomer. Deze drie zijn gemaakt op het riddertoernooi in België. Ze hadden daar wat strobalen neergelegd, en er stonden wat stokken met rieten hoeden erop. Een prima plek voor een fotosessie dus.... De kinderen ontfermden zich graag over deze taak. Ik wilde de nadruk een keer leggen op het wonder van de liefde. Want het is toch prachtig als je na 23 jaar getrouwd te zijn nog steeds gek bent op elkaar? De laatste tijd krijgen we best wel wat voor onze kiezen. Bij onze dochter van 19 is een uitgebreid psychiatrisch onderzoek gedaan nadat ze een paar maanden geleden helemaal was vastgelopen. Ze heeft onlangs de diagnose: ADHD gekregen. Gedurende de behandeling zullen ze nog verder kijken of er nog iets meer aan de hand is, maar hier zijn ze in elk geval zeker van. Gelukkig krijgt ze veel hulp: individuele behandeling, groepstherapie en ook medicijnen. Maar het is toch wel even slikken als je zo'n bericht krijgt. Waarom hebben we dat niet eerder gemerkt? Wat had ik kunnen doen om te voorkomen dat ze vastliep? Dat zijn zomaar twee vragen die bij je opkomen. Dan is het toch fijn te weten dat Gert en ik heel veel van elkaar houden en daardoor ook heel veel liefde aan de kinderen kunnen geven! En bovenal mogen we weten dat de Heere God ons elk apart, maar ook als gezin in liefde draagt!

Hier komt de scrap: 'so happy together...'!happytogether

zondag 22 november 2009

Zusjes.....

Ik had nog een leuke foto van Rianne en Sanne in Oostende. We waren daar met de kusttram naartoe gegaan, maar het was een hele warme dag.... Vooral in de tram!  Bovendien waren er net zoveel staanplaatsen als zitplaatsen dus was het een vermoeiende tocht. En toen we eindelijk aan het strand waren om verkoeling te zoeken hadden we geen zwemspullen bij ons want er was niet zulk warm weer voorspeld. Niettemin hadden de meiden erg veel lol samen. Op de achtergrond zie je een groot schip uitvaren. Kijk maar:

zusjes

dinsdag 17 november 2009

Sanne's verjaardag....

Afgelopen september werd Sanne 14 jaar. Definitief kleintje-af dus.... De foto's op de layout zijn een mengeling van de dag zelf én van de vrijdagavond erop toen ze haar verjaardag met haar vriendinnen vierde. Van ons kreeg ze een ( roze ) fototoestel. Op de foto waarmee ze met Rianne naar beneden zit te kijken, zitten ze de gemaakte foto's op haar toestelletje te bekijken. De vriendinnenavond was één groot feest van gegiechel en gelach, maar dat hoort als je veertien bent. Wij hebben ons toen maar even boven teruggetrokken en alleen maar af en toe om een hoekje gekeken.... Tegen zóveel herrie is mijn hoofd niet meer bestand!
sanne141

donderdag 12 november 2009

Een keur van lintjes en gouden knopen.....

Waar gaat dit over zul je zeggen. Nou dit is de ( vertaalde ) naam van een ouderwets knopen- en bandwinkeltje in ( jawel, al weer! ) Bretagne. We kwamen dit oude winkeltje tegen en het zag er van buiten al schattig uit met de bekende blauwe posten en luiken. Maar binnen..... Een paradijs voor scrappers al hadden ze geen scrappapier. Want wij scrappers zien toch overal wat in? Helaas mochten er binnen geen foto's gemaakt worden want de eigenares had heel slim foto's gemaakt van knopen op kleur gesorteerd die daar in grote getalen te vinden waren. Die foto's kon je als ansichtkaart kopen. De twee uitgestanste accolade-achtige vierkantjes heb ik uit zo'n kaart gestanst. Het kantje dat horizontaal over de pagina loopt ( langs de border ) is een antiek kantje uit dit winkeltje evenals het gestrikte kantje. De houten knoopjes zaten per 10 in een zakje en waren uit 1950. Terwijl ik alles kocht zag ik deze lay-out al voor me!

Er waren trouwens ook Italiaanse mensen in het winkeltje die uniformknopen zochten voor een museum. En als ik het goed begreep ( mijn Italiaans is niet zo goed ; ) ) is het nog gelukt ook. Honderden laatjes en blikken en dozen met knopen waren er. En prachtig kant en lint. En ook van die antieke labeltjes met initialen die vroeger in de linnen uitzet werden genaaid. Ik heb nog gezocht naar labeltjes met A.G. ( Arja/Gert ) maar dat lukte helaas niet.

Nieuwsgierig geworden?Hier komt-ie:
fleur Vinden jullie het dessinpapier van Graphic45 niet geweldig antiek lijken? Ik was er helemaal mee in mijn nopjes!


P.S. Het winkeltje heeft ook een website. Je moet echt even kijken!! http://www.fleurdelinetboutondor.fr/

vrijdag 6 november 2009

Uithangborden

Het was een hele worsteling van de week. Ik wist precies welk figuurtje ik met de Cricut uit wilde snijden omdat dat zo goed bij mijn foto's van de uithangborden paste. Maar het lukte steeds maar niet. Ten slotte heb ik hulp gevraagd op het forum en aan mijn man ( ! ) en toen bleek dat ik mijn deepblade mesje moest verwisselen voor een gewoon mesje.... En nu is de lay-out toch eindelijk af. Het betreffende figuurtje is het figuurtje rechts naast de foto. Die kun je in zgn 'border' ( = lang ) uit laten snijden. Is het niet net smeedwerk?       ( Cricut cartridge : Storybook )

Ik ben altijd dol op de verschillende uithangborden die je vooral in Bretagne zoveel ziet. Van al die foto's heb ik een fotocollage gemaakt. De grote foto rechtsboven is uit Dinan in het oude straatje dat naar beneden - naar de haven - loopt. Dat was een geweldig kralenwinkeltje!! Ik heb nog nooit zoveel kralen bij elkaar gezien. En ik heb ook nog nooit zo'n mooi origineel uithangbord gezien. Overtuig jezelf:

uithangb



.
Omdat de afbeeldingen wat klein zijn om te bekijken op de L.O. laat ik ook even de collage apart zien:
collages

maandag 2 november 2009

Nog twee vakantiescraps...

Ik  heb nog twee scraps over de vakantie die ik nog niet heb laten zien.  Op de eerste heb ik een collage gebruikt die ik gemaakt heb met Picasa. Ik had zoveel foto's van het riddertoernooi in België dat ik ze nooit allemaal in normaal formaat kon gebruiken. Op deze manier heb je toch een beetje een indruk van alle mooie dingen die er te zien waren.

image22



De andere scrap heb ik voor Peters fotoalbum gemaakt. Peter kan altijd zo genieten van  toeristenwinkeltjes met allerlei leuke hebbedingen. Hier staat hij voor zo'n heerlijke winkel in Dinan. Op de achtergrond is de 'Tour de l'Horloge' te zien die heel kenmerkend is voor Dinan.


image18