maandag 31 augustus 2009

Rianne....

Even snel: hier is de L.O. van Rianne's vakantiefoto's:

rianne1

zaterdag 29 augustus 2009

Weekend!

Je geniet het meest van het weekend als je door-de-week gewerkt hebt!! Het is een eenvoudige wijsheid maar een waarheid als een koe! De eerste werkweek zit er weer op en het was toch wel weer erg gezellig met mijn kleutertjes....

En er is nog geen druk vergaderrooster, dus tussendoor heb ik zelfs nog tijd ( en energie! ) overgehouden om nieuwe lay-outs te maken. Omdat ik in de vakantie altijd veel foto's van de kinderen neem, wil ik voor allemaal een l.o. maken met vakantiefoto's waar ze alleen op staan. Ik heb daarvoor gekozen voor 'craft'- papier, dat is bruin, kartonkleurig papier. Ik had nog heel veel leuke bladen van het merk 'Sassafras'. De bladen op zich zijn te druk om in één keer te gebruiken, maar ik heb er gewoon wat leuke dingen afgeknipt. ( hertjes, konijntjes of een uil....) Hier komt die van Sanne:

sanne14


De uil op de l.o. van Peter  ( notre penseurs ) die aan het schaken is met neef David  ( gepost op 20 augustus ) is ook van Sassafras!

dinsdag 25 augustus 2009

Einde vakantie...

Omdat ik altijd op woensdag, donderdag en vrijdag werk, had ik nog twee dagen vakantie! Vandaag ben ik met de meiden wezen stadten in Leiden. En dan lekker lunchen bij de V&D waar Gert dan ook heen komt tussen de middag ( hij werkt in Leiden ).

Morgen moet ik dus echt aan de bak..... Raar hoor dat die zes weken waarmee wij in het onderwijs zo gezegend zijn altijd weer zo snel om zijn!

Ik heb nog wel heerlijk gescrapt de laatste dagen. Hier komen twee nieuwe, eentje van het ( Engelse ) eiland Jersey en één van het Bretonse stadje Dinard.

jersey2


dinard1

donderdag 20 augustus 2009

De eerste vakantiescraps...

Tussen de bedrijven door zit ik intussen weer heerlijk te scrappen. De klas is inmiddels weer ingericht en met mijn vader gaat het gelukkig wat beter. Zijn dikke darm is verwijderd en nu is het hopen dat hij wat op mag knappen.

Hier komen de eerste vakantiescraps:



Hier zitten de twee neven David en Peter samen te schaken. Ze hebben heel wat potjes gedaan in de vakantie!

notrepenseurs


thankyou


Zomaar drie foto's van ons samen die tijdens de vakantie gemaakt zijn......


ridders2


Dit is de foto die ik al eerder liet zien maar dan gescrapt!

zondag 9 augustus 2009

Weer thuis!

We zijn net terug van een heerlijke vakantie van bijna drie weken in Bretagne en België. De eerste week stonden we op dezelfde camping waar ook mijn zus en zwager ( Joke en Dirk ) met twee van hun kinderen stonden. Dat was natuurlijk beregezellig. Eindeloos kletsen, lekker samen barbequeën, en we hadden op zondag zelfs een 'High Tea' georganiseerd met z'n allen!  Ook de kinderen konden het uitstekend samen vinden en dat leverde  veel leuke foto's op. Hieronder een collage waarin de kinderen met elkaar UNO spelen. ( dat hebben ze úren gedaan deze vakantie )  Ze zijn dan zo geconcentreerd op het spel dat ze mij met m'n fotocamera nauwelijks opmerken......vakantie200911


Ik ben de foto's nog een beetje aan het categoriseren en ( zo nodig ) verbeteren, maar heb mijn eerst bestelling inmiddels naar Pixum gestuurd. Want mijn vingers jeuken om te gaan scrappen natuurlijk!  Hier komen een paar 'losse' foto's:


jersey1Hier waren we met de hele club op Jersey. ( een Engels kanaaleiland ) Onmenselijk vroeg   ( volgens de kinderen ) waren we vanaf de camping vertrokken ( om half 7 ) en we voeren om een uur of acht af uit de haven van St. Malo naar St. Helier op Jersey. Erg leuk, vooral de winkels. Echt Engels ineens. We hebben ontbeten bij Marks en Spencer met koffie en echte scones!


montsm


Ja echt waar, we zijn weer op Mont St. Michel geweest. En het was wéér een geweldige ervaring.... De kinderen waren thuisgebleven dus we hebben uren op het eilandje rondgestruind!


dinard


Hier zijn we een dagje in Dinard. We maakten een prachtige wandeling langs de rotsige en bochtige kust, waarbij we op een gegeven moment ook St. Malo vanaf de overkant zagen liggen. Erg mooi! ( Hier zie je als achtergrond de huizen van Dinard, niet van St. Malo....)




kidsdinard
De laatste week waren we in België. Daar bezochten we in Walraversijde ( vlakbij Oostende ) een Middeleeuws festival met een echt Middeleeuws tentenkamp, boogschietwedstrijden en een riddertoernooi.

riddertoernooi



Er waren ook zorgen deze vakantie. Toen we op Jersey waren kregen we een telefoontje van mijn moeder dat mijn vader opgenomen was in het ziekenhuis. Hij heeft de ziekte van Crohn en na weken van diarree werd hij zo slap dat hij opgenomen moest worden. Bovendien had hij steeds koorts... De dokters weten ook nu nog niet of het nu de ziekte van Crohn is of iets anders. Toen Gert en ik een paar dagen later op Mont St. Michel waren schrokken we op van een nieuw telefoontje. Mijn vader had terwijl hij in het ziekenhuis lag een hartinfarct gekregen en was inmiddels al gedotterd. Wat een schrik! We hielden er de hele vakantie rekening mee dat we eerder terug zouden moeten gaan maar dat was niet nodig. Toch weten de dokters nog steeds niet wat er precies aan de hand is omdat hij ook niet goed reageert op de Prednison. Gisteren zijn we even bij hem geweest. Hij heeft een voedingssonde en was erg slap en mat. We hopen maar dat hij de komende tijd wat op mag knappen.