vrijdag 24 april 2009

Koninginnefeest op school!

Hoera, het is vakantie! Heerlijk. We hadden vandaag een heel gezellig koninginnefeest op school. We begonnen traditiegetrouw met het vlaghijsen en het zingen van het Wilhelmus met de hele school. Daarna de optocht door de wijk met bij elke groep een spandoek en in de kleuren rood ( de groepen vóóraan ) wit, blauw en oranje ( achteraan in de stoet ). Rianne die deze weken haar snuffelstage bij ons deed liep ook mee en hielp me het spandoek van groep 1 omhoog houden.

Hier een foto:



optocht

maandag 20 april 2009

Mirjam

Vandaag bij een lieve vriendin geweest met een scháttig babydochtertje: Mirjam. Natuurlijk kon ik het niet laten, en heb haar van alle kanten gekiekt. ( niets zo leuk als babies fotograferen ! ) Hier komt een fotocollage:

mirjam


Is het geen schatje?

vrijdag 17 april 2009

Hoog tijd voor een nieuwe L.O.

Al jaren staat bij mij op de kast een fotootje van mijn oma Voskuil samen met de bovenmeester van haar school in Zeist waar ze juffrouw was voor haar trouwen. De meeste mensen denken dat het mijn oma en opa zijn maar een goede kijker ziet dat ze voor een schoolbord staan waar in keurige letters woordjes geschreven staan. Dit fotootje is me erg dierbaar omdat ik - net als oma- juf ben geworden. Ik heb de foto onlangs onder de fotoscanner gelegd en daarna wat lichter gemaakt. Met de afdruk die toen ontstond heb ik de volgende scrap gemaakt: Just like you! ( Net als jij! )

dsc_omajuf

dinsdag 14 april 2009

Paasweekend in de provincie Drente!

We hebben een heerlijk paasweekend gehad in Drenthe. Toen we vrijdagmiddag aankwamen hebben we eerst korte broeken gekocht want het was echt warm! En dat weer hebben we tot en met maandag gehad. Maandagmiddag om half zes aten we nog buiten met korte mouwen. En wat een rust daar. Het was een autovrijpark en aan onze tuin grensde water waar allerlei eenden en futen langszwommen.  Door de tuinen huppelden konijntjes. Niets rustgevender dan dat! Gisteravond om half tien kwamen we thuis in een koud en mistig Katwijk. Rest ons nog de fijne herinneringen én de foto's. ( en gelukkig was het weer hier vandaag ook heerlijk....)

Hier komt een fotocollage. Sommige foto's zijn zo klein geworden dat je er misschien niks meer op herkent maar je ziet o.a. de afsluitdijk, ons huisje, de Martinitoren in Groningen, een hunebed, een trechterbeker ( in het restaurant van het 'Hunebedcentrum' in Borger. De hunebedbouwers schijnen tot het 'trechterbekervolk' behoord te hebben...) en nog veel meer.

pasen-2009-drenthe2


donderdag 9 april 2009

De Heer is waarlijk opgestaan!

Gisteravond heb ik de Paaskaartjes gemaakt voor de komende Paasdagen.  Als je in het archief kijkt in maart 2008 ( 19 maart ) kun je zien welke kaartjes ik verleden jaar gemaakt heb. Het is nl. onze gewoonte om op eerste Paasdag op elk bord een kaartje te leggen met de blijde boodschap 'De Heer is waarlijk opgestaan!' erop. Dit jaar heb ik de plaat uit de kinderbijbel ingescand en toen af laten drukken op zgn. portefeuilleformaat ( bij Pixum ) Je krijgt dan een velletje van vier kleine afdrukjes, net iets groter dan een pasfoto. Met deze kleine aquarelletjes heb ik de nieuwe kaartjes gemaakt. Kijk maar: ( omdat het nu al donker is en ik niet wil flitsen zijn ze een béétje donker maar ik hoop toch duidelijk)

dsc_0001


Rest mij nu om alle trouwe webloglezers hele fijne en gezegende Paasdagen toe te wensen!

woensdag 8 april 2009

Matthias

Gisteren een dagje op mijn 8 maanden oude neefje Matthias gepast. Wel weer wennen hoor: fruithapjes geven en dan een klap tegen de lepel krijgen zodat je zelf ook onder de spetters zit. Koffie zetten met één hand omdat je een baby op je arm hebt. Luiers verschonen..  Het lijkt aan de ene kant net of ik het gisteren met mijn eigen kinderen deed en aan de andere kant ben ik het alweer helemaal ontgroeid. Heb ook nog een echte 'fotoshoot' gedaan terwijl Lieke Matthias vasthield. Hier komt een impressie:

matthiasexpo

zondag 5 april 2009

Dovengemeente Katwijk...

Gisteren hadden we de Paasviering van de dovengemeente in Katwijk. Wij zijn daarbij betrokken geraakt toen Gert na zijn diploma voor Kerkelijk Werker, ook een cursus voor dovenvoorganger heeft gedaan ( met gebarentaal ). Na een 'proefpreek' in het tehuis voor dove ouderen 'De Gelderhorst' in Ede kreeg hij zijn aanstelling 'Voorganger in dovendiensten'.  Sindsdien is 'gebarentaal' echt een deel van ons leven geworden. Aan tafel wordt er vaak 'gebaard'. Tegenwoordig preekt Gert - behalve in Katwijk -  ook veel in andere plaatsen in de regio zoals Alphen, Delft, Rotterdam, Voorburg, Leiderdorp etc. Maar als hij niet hoeft te preken zitten we toch heel vaak op zondagmorgen in de 'dovendienst' van Katwijk. De gemeente is ons lief geworden. Naast voorbijgangers die af en toe meekomen met ambtsdragers die als kerkenraad dienst doen is er een 'harde kern' van doven en familieleden en vrienden die echt een gemeente vormt. De onderlinge liefde en zorg is groot. Het is mooi om te zien wat er in Handelingen staat van de eerste gemeente: 'ziet hoe lief zij elkaar hebben.'

Zo werd gistermiddag het paasfeest gevierd. Tijdens een prachtige presentatie m.b.v. de beamer werd het paasevangelie verteld. Daarna maakten de vrouwen een paasstukje en de mannen gingen sjoelen. Ten slotte gebruikten we met z'n allen een heerlijke broodmaaltijd....

dsc_paasstukje



Twee jaar geleden heb ik eens een scrap gemaakt over de dovengemeente in Katwijk. Dat was ook met Pasen. Toen had ik van elk lid van de dovengemeente een foto gemaakt die we tijdens de paasmiddag versierd hebben. Daarna hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Op de scrap heb ik met mijn 'vierkantpons' zomaar wat dove gemeenteleden uit de foto's gehaald. Bovendien staat de groepsfoto erop. De journaling is als volgt:

Sinds Gert gebarentaal geleerd heeft gaan we zoveel mogelijk op zondagmorgen naar de Katwijkse Dovengemeente. Vanaf 2005 is hij officieel aangesteld als voorganger voor dovendiensten. Af en toe preekt hij dus in Katwijk en soms ook elders.

De dovengemeente in Katwijk is ons in deze jaren erg dierbaar geworden...

dsc_doven