maandag 27 oktober 2008

Hoera!

Vannacht kwam Lieke ineens onze slaapkamer ingestormd.
We schrokken ons wild want we sliepen allebei allang....
'Pap, mam, ik heb mijn CHE-mail effe gechecked!'
- Om deze tijd, hoe laat is het eigenlijk?
'Horen jullie me wel, mijn cijfer voor het inhaaltentamen stond erop!'
- Ja, dus..... Wat? Je cijfer?????
Ineens zat ik rechtop in bed.
'Ja en raad eens, een 8,4!!'
Hoe is het mogelijk. Geweldig! Lieke heeft dus haar propedeuse gehaald, en kan in februari Engels gaan studeren in Leiden.
Hoera!!

donderdag 23 oktober 2008

De Hoge Veluwe!

Héérlijke dagen hebben we gehad op de Veluwe. Met als hoogtepunt het park "de Hoge Veluwe". Het was prima weer om te fietsen op de witte fietsen, een rondwandeling te maken en uit te rusten bij de haard in restaurant "de Koperen Kop".

Er is geen jaargetijde dat ik zo mooi vind als de Herfst....

Enkele foto-impressies:










Mooi hé? En wat ook heel mooi was: toen we na drie dagen weer thuis kwamen was het huis keurig opgeruimd ; )

dinsdag 14 oktober 2008

Ik scrap weer!

Vandaag kan ik weer twee nieuwe scraps laten zien. Heerlijk om weer  te 'knoeien' met papier, lijm, verf en andere rommeltjes.... Op school is het nog even druk, maar de Herfstvakantie lonkt! Gert en ik gaan twee nachtjes naar een hotelletje op de Veluwe. Lieke past dan op de meiden, ik kan niet wachten!

Hier komt de eerste scrap. De 'Notre Dame' had ik al veel eerder gescrapt dus moest de 'Sacre Coeur' ook gedaan worden. Maar die is veel moeilijker te fotograferen omdat de 'Sacre Coeur' op een heuvel ligt in 'Mont(Berg)Martre' en er vlak voor de kerk trappen naar beneden gaan. Je moet dus vanaf een lager punt fotograferen ( halverwege de trappen ) en daar ik geen groothoeklens heb kreeg ik hem er net niet helemaal op. Voor deze scrap heb ik dus twee foto's samengevoegd. De basis is de onderste foto. Alleen het bovenste deel van de 'toren' ( kun je dat zo noemen bij de 'Sacre Coeur'? ) miste op de ene foto dus als je goed kijkt zie je dat ik het bovenste stukje eraan heb geplakt. Je ziet het aan de structuur van de dakbedekking die is in het bovenste stukje veel grover. Maar goed, het lijkt nu een hele kerk. Hij is best mooi van buiten, maar van binnen vind ik hem veel mooier! Alleen het prachtig beschilderde plafond al! Hier komt-ie:



De tweede scrap heb ik gemaakt rond een mooie foto van Rianne. We waren toen net 's middags aangekomen op onze camping in de Vendée en na wat gerust en gegeten te hebben gingen we op onderzoek uit. Aan de achterkant van de camping zat een hek waardoor je via de duinen naar het strand kon lopen, en omdat we hier niet meer aan de zee, maar aan de oceaan zaten wilden we die toch wel even zien! Het viel wel wat tegen: de kleur en de golven waren precies hetzelfde als aan ons eigen Katwijkse strand, maar het idee was toch wel leuk. Verder hebben we daar leuke fel gele schelpjes geraapt waarvan ik een dubbele op de lay-out heb geplakt. Kijk zelf maar:

woensdag 8 oktober 2008

Spannend!!

Het zijn zulke spannende tijden hier dat ik geen tijd overhoud om te scrappen. Verleden week donderdag moest Lieke haar laatste tentamen voor haar propedeuse doen. Al haar andere opdrachten had ze inmiddels ( in een week!!! ) afgemaakt en teruggekregen met voldoendes. Heel spannend dus.

Donderdagmorgen vroeg zette Gert haar op de trein in Leiden Lammerschans. ( Dat is vlak bij zijn werk dus een makkie voor hem....) In het stuk naar Utrecht brak een bovenleiding bij Vleuten en dus had de trein enorme vertraging. Bibberend van ellende kwam Lieke in Utrecht aan waar ze weliswaar een te late trein had maar nog een klein hoopje dat ze toch nog op tijd in Ede zou zijn om het tentamen in te mogen. ( Als er nog niemand het tentamenlokaal verlaten heeft mag dat nog! ) Maar wat denk je? Op de één of andere manier kwam er een goederentrein voor de Intercity te rijden die maakte dat Lieke over dat stuk drie keer langer dan normaal deed. Alle kans verkeken dus....

Gesmeekt heeft ze bij iedereen die daarvoor in aanmerking kwam of ze nog een kans kreeg, maar: nee dus! Onverrichter zake keerde ze moe en verdrietig in Katwijk terug. Hierdoor kon ze dus haar propedeuse pas aan het einde van dit schooljaar halen, en niet instromen bij Engels in februari. Wat een ellende! Lang leve de NS!

Het enige wat ze nu nog kon doen was een brief schrijven naar de examencommissie of ze een uitzondering wilden maken en haar toe zouden staan het tentamen toch nog eerder te mogen maken. Weinig kans dachten we, maar ze deed het toch met de dramatische slotzin: Redt mijn toekomst...

Je wilt het niet geloven en ik kán het nog bijna niet geloven maar de examencommissie vergaderde maandagavond en dinsdag kreeg Lieke een mail dat ze bij hoge uitzondering het tentamen mocht overdoen met als reden dat ze dan in kon stromen bij de studie Engels. De andere studenten die in dezelfde treinen zaten en dus dezelfde vertragingen hadden zijn afgewezen....

Feest dus in huize de Best!! We zijn heel blij en dankbaar en ik hoop dat ze het tentamen vlug over kan doen zodat de rust hier eindelijk een beetje weerkeert!