woensdag 30 april 2008

Er is hoop!

Deze gezellige koninginnedag eindigde wel heel speciaal.... Vanaf de bank waar ik zat uit te blazen zag ik ineens een prachtige regenboog door het raam!

Natuurlijk ben ik meteen met mijn camera naar buiten gesneld om foto's te maken. Het was een hele mooie regenboog, helemaal rond, zodat je het begin en het eind helemaal kunt zien. Helaas heb ik ( nog ) geen groothoeklens dus ik kon hem er niet in zijn geheel opkrijgen. Toch kun je de kleuren prachtig zien.

En vergeet nooit: de regenboog is ons van God gegeven als teken van hoop. Zolang wij leven kunnen wij naar God toegaan om gered te worden! Daarom is er hoop!!

zondag 27 april 2008

Rianne 15 jaar!

Hoera!! Onze lieve Rianne is vandaag 15 jaar geworden. We hebben het gisteren al gevierd. Het was een een heerlijke dag. Het weer werkte natuurlijk ook mee.... Lekker met de visite buiten gezeten! ( Alles wat er buiten valt aan kruimels e.d. valt binnen niet ; )

Mieke ( een vriendin van ons ) was er ook met haar nieuwe puppy. Rianne is een echte dierenvriend dus die smolt helemaal. Kijk maar naar deze foto:

maandag 21 april 2008

Vader en zoon!



Toen ik in het album van Gert aan het snuffelen was kwam ik een foto tegen van Gert met zijn vader. Hij is uit 1964, dus Gert zal 3 jaar geweest zijn. Ze staan op het punt om in een rondvaartboot te stappen, waarschijnlijk in Amsterdam. Ik vind het zo'n leuke foto, en je kunt ook heel goed zien hoe Gert op zijn vader lijkt. Kijk maar eens naar die diepliggende ogen. Mijn schoonvader is een paar jaar geleden overleden dus dat maakt zo'n lay-out extra kostbaar. Gert was er ook heel blij mee....

donderdag 17 april 2008

Baby-foto's

Ik heb gescrapt met twee oude babyfoto's van mezelf. Op de ene heb ik mijn doopjurk aan en zitten mijn vader en moeder heel verliefd naar me te kijken ( ! ) en op de andere lig ik op de weegschaal. Omdat die foto's in mijn album veel kleiner zijn en ik ze nu groter heb laten afdrukken lijken ze net nieuw  voor mij. Echt leuk om mee te werken. Ik vind dat roze het ook heel leuk doen bij de zwart- en grijstinten....

dinsdag 15 april 2008

Zusjes...



De laatste tijd ben ik bezig met het inscannen van oude foto's. Je kunt ze vaak wat groter afdrukken dan je gewend bent van zwart-wit-foto's. Nu heb ik dus zowel van Gert als van mijzelf wat jeugdfoto's liggen. Héérlijk scrapmateriaal. Omdat het zwart-wit foto's zijn passen er heel veel kleuren bij, maar ik wil het niet te bont maken omdat het dan weer erg onrustig wordt.

De scrap 'zusjes' gaat deze keer dus niet over mijn dochters ( zoals bij 'sisters' ) maar over mijzelf met mijn zusjes. De foto's zijn door een echte fotograaf genomen in de tuin van de hervormde pastorie in Harskamp waar mijn vader toen predikant was. Mijn jongste zusje Heleen was toen nog niet geboren, dus we waren toen ook met drie meisjes! Arja, Joke en Francine.

zondag 13 april 2008

'Limburgse scraps.'

Na een druk weekend met zaterdag de Fancy Fair van school begin ik eindelijk een beetje bij te komen. Ik ben de hele week nog moe en trillerig geweest en heb deze week alleen maar halve dagen kunnen werken. Maar nu gaat het beter: Hoera! Je gaat je gezondheid pas waarderen als je niet gezond bent ( geweest ). Het is een cliché maar wel waar....

Ik heb nog wat scraps gemaakt met de foto's uit Limburg. Een dubbele lay-out voor in mijn eigen album en een enkele voor Peters album. In de laatste pizzadoos van Piens atelier, waar ik op geabonneerd ben zat een vel met transparante overlays. ( dat zijn doorzichtige scrapvellen met opgedrukte figuren, in dit geval in de kleur blauw/groen, die je óver de foto heenlegt. ) Voor de vierkant geknipte foto van Gert, Peter, Rianne en Sanne heb ik een kwart van dat vel gebruikt als een soort rond lijstje om de foto! Hier komen de foto's van de scraps:

maandag 7 april 2008

Sisters

Het gaat gelukkig een stuk beter met me. Ik heb weliswaar nog niet gescrapt, maar ben gisteren wel grote delen van de dag op geweest. De scrap die ik nu laat zien had ik al gemaakt voor ik ziek werd. Het gaat over onze drie meiden. Je zult maar drie pubermeiden hebben!!  Als ik ze daar zo op die foto zie zitten moet ik wel lachen. We waren in een MacDonalds ( nog steeds het favoriete restaurant voor de meiden, gaat dat nog over? ) en daar zaten ze zo tegenover ons. Rianne en Lieke deelden één mp3-speler, ze hebben er allebei een luidsprekertje van in hun oor.....

zaterdag 5 april 2008

Ziek....

Al een paar weken liep ik rond met een pijnlijke kaak, wat na een bezoek aan de tandarts en later aan de dokter toch een kaakontsteking bleek te zijn. Verleden week kreeg ik daar eindelijk een pennicillinekuur voor. Al na een paar dagen was de pijn over. Wat een opluchting!! Maar helaas werd ik nog tijdens de kuur overvallen door een soort van griep. ( waarschijnlijk toch een verlaagde weerstand....) Naast de normale verschijnselen van verkouden, keelpijn, hoesten en benauwdheid kon ik mijn bed bijna niet uit omdat ik dan heel erg ging trillen en zweten en hartkloppingen kreeg. Echt een ellende dus.... Vandaag ben ik voor het eerst weer een beetje langer uit bed maar moet van tijd tot tijd weer gaan liggen. Wat een toestand! Vanmorgen vroeg Gert of ik niet even een kaart wilde maken om meeleven te betonen bij een sterfgeval. Normaal draai ik daar mijn hand niet voor om, maar nu moest ik na het maken van de kaart eerst weer een uur naar bed om bij te komen. En dat terwijl ik mijn Cricut gebruikt heb, en die doet het meeste werk, je hoeft er zelf bijna niks aan te doen! Maar goed, de trouwe lezers van mijn web-log weten nu dus waarom het zo stil blijft op de site. En helaas, van scrappen zal de eerste dagen nog niet komen vrees ik....