donderdag 27 december 2007

After Christmas

De kerstdagen zijn alweer voorbij. Elk jaar verwonder ik me erover hoe snel dat gaat. Eerste kerstdag zijn we bij zus en zwager Joke en Dirk geweest in Harderwijk. Dirk is daar dominee en wij wilden dan ook graag de kerstdienst meemaken ( en die begon  om half tien ). Om half zeven ging bij ons dus de wekker. De planning was om om half acht in de auto te zitten, en met vijf minuten verschil is dat ook gelukt. Maar het was de moeite waard, en ik moet zeggen dat de kinderen zo graag naar Harderwijk gaan om hun neven en nicht te zien dat ik ze niet heb horen mopperen!
Halverwege kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn fototoestel vergeten was. ( en dat is voor een scrapper echt heel erg!! ) Gelukkig mocht ik die dag Joke’s fototoestel lenen en Dirk zou de foto’s voor me op een c.d.-tje zetten. Dan kan ik er met terugwerkende kracht toch nog over scrappen.
Eén anekdote wil ik jullie niet onthouden. Een oude man uit de gemeente had aan Joke gevraagd of de dominee (afgelopen) maandag om een uur of 11 thuis zou zijn. Ik denk het wel, had Joke gezegd. Goed, zei hij, dan kom ik blazen. Joke had geen idee tegen wie of wat hij zou gaan blazen, maar gaf het aan Dirk door.  Maandagmorgen om 11 uur kwam hij aan op de fiets met een koffer achterop. De fiets parkeerde hij voor het tuinhekje van de pastorie, de koffer ging open en daar kwam een schuiftrompet uit. Hij ging voor het huis staan ( en de studeerkamer van Dirk is aan de voorkant, beneden….) en begon kerstliederen te spelen! Dirk had zijn videocamera gepakt en de man gefilmd.  De kerstdienst begon met dat stukje film van die oude man die enthousiast kerstliedjes blies voor zijn dominee. Echt ontroerend!  En dat is zo leuk in die gemeente. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Er hangt een heel professioneel scherm voorin de kerk, en achterin hangt ook een videocamera die de koster zonodig even aanzet. ( bij het dopen bijvoorbeeld )

Goed, foto’s heb ik dus ( nog ) niet. Daarom vandaag een ‘oude’ scrap van tweede kerstdag verleden jaar. We waren toen op doorreis naar Zwitserland en overnachtten in een hotel in Riegel. Bij het diner zaten onze meiden met z’n drietjes tegenover me aan tafel. En daar gaat deze scrap over…..

zondag 23 december 2007

Zondag

Wat een heerlijke zondag is dit geworden. Vanmorgen hadden we een fijne preek in de dovendienst met als tekst: Het volk dat in de duisternis wandelt zal een groot licht zien. Heel treffend schetste de heer van Dalen hoe akelig en doods de duisternis is, maar ook dat wij ons tot het Licht ( de Heere Jezus ) kunnen keren en hoe blij en gelukkig we daarvan worden.

Vanavond zijn Gert en ik samen naar dominee Blenk geweest. Gert heeft tijdens zijn studie voor pastoraal werker nog les van hem gehad, dus hij wilde er graag naar toe. Wat een verrassing! Een oude man die zo heerlijk en verfrissend uit de Bijbel put. Hij liet ons zien hoe wonderlijk het was dat de engel tijdens de aankondiging aan Maria zegt dat ze een Koning verwachten(Lucas), en tegen Jozef dat ze een Zaligmaker verwachten (Mattheüs). Die twee lijnen zijn door heel de bijbel te vinden zei hij en ze zijn allebei waar. Hij liet ons ook zien hoe het in de psalmen allebei voorkomt. Psalm 72: de Messias als Koning. Psalm 40: de Messias als Zaligmaker. Wat zullen ze veel met elkaar gepraat hebben Jozef en Maria zei hij. Zo van "tegen mij zei de engel...." "en tegen mij...." Praat u ook maar met elkaar over wat u raakt in een preek of een lied was de boodschap aan het eind van de preek. De Heere Jezus en het geloof in Hem heeft zoveel kanten. Ik kan natuurlijk niet precies meer weergeven hoe het was, maar we hebben genóten.

In het dankgebed trof me heel erg dat gebeden werd of de preken "geen herhaling van zetten zouden zijn, maar ontdekkingsreizen door de bijbel...." Ik vond het zo mooi gezegd dat ik het na het gebed meteen in mijn opschrijfboekje heb geschreven.

We hopen op veel van zulke preken!

vrijdag 21 december 2007

Kerstvakantie!!

Héérlijk, het is kerstvakantie!! ‘t Is bijna niet te geloven…. ‘t Was zo’n drukke week met de kerstviering van school (dinsdag),  sollicitatiegesprekken voor een nieuwe duocollega (woensdag), een gezellige ‘eindejaarsbijeenkomst’ met de collega’s (donderdag), en ten slotte (vanmorgen!) nog een proefles in mijn klasje. Maar goed, er is een nieuwe leerkracht benoemd dus we kunnen na de kerstvakantie weer draaien! ( mijn huidige ( pool- ) collega had een vaste baan gekregen) Natuurlijk moest de klas nog ‘ontkerst’ worden, dus kerstboom weer aftuigen, alle glitter en engelenhaar verwijderen etc. etc. Maar alles is gelukt en nu hoop ik maar dat er morgen nog sneeuw ligt, want ik heb nog geen gelegenheid gehad om foto’s te maken van de sprookjeswereld waarmee we deze dagen verrast werden…. Om alvast in de stemming te komen heb ik bovenaan dit bericht een ’scrap’ geplaatst van een sneeuwfoto uit Zwitserland van verleden jaar. Een hele eenvoudige vlakverdeling met mooi papier ( Scenic Route ) waardoor de foto helemaal tot zijn recht komt!
Ik wens iedereen een hele fijne kerstvakantie!

maandag 17 december 2007

Pakjesavond 2007 (gescrapt!)

Gisteren kreeg ik een flinke migraineaanval voor mijn kiezen, en heb de hele dag in een donkere slaapkamer gelegen. Ik ben een ’slechte’ zieke…. Ik heb er geen geduld voor en lig me er over op te winden dat ik niks kan. Gert geeft zich er gewoon lijdzaam aan over als hij ziek is, en dat is natuurlijk veel verstandiger, want je verandert er toch niks aan!
Maar goed, aan het begin van de avond kwam ik beneden en ging het wat beter. Uiteindelijk ben ik toch nog aan mijn scraptafel gaan zitten om wat te scrappen. Ik had de foto’s van 5 december net binnen, en dan jeuken m’n handen. Eigenlijk heb ik gewoon drie foto’s gepakt die voor mijn gevoel de sfeer van die avond heel goed weergeven. Je kunt er heel goed op zien hoe we genieten. Hoe de kids bijvoorbeeld met z’n vieren de poster die Rianne kreeg ( over hondjes, hoe kan het ook anders ) bekijken. Het was gewoon een oergezellige avond en dat wilde ik “pakken” met deze lay-out. Ik heb de drie foto’s op een mat geplakt van okergeel omdat dat heel goed bij de kleuren op de foto past. Daarna wat versierd met leuke stickers e.d. Aan de rechterkant heb ik steekwoorden geprint en die opgeplakt. Toen ontdekte ik dat ikzelf niet op de foto’s stond dus heb ik met een ronde pons mezelf uit een foto geponst. Ik zit daar een gedicht voor te lezen. Die heb ik dus maar boven de steekwoorden geplakt. En ziedaar de lay-out:

zaterdag 15 december 2007

Vorig jaar .....

Vorig jaar om deze tijd waren we druk met voorbereidingen treffen voor onze vakantie in Zwitserland. Mijn vader en moeder hebben daar een chalet en samen met mijn broers en zussen mogen we daar ( om de beurt ) naar toe. De kinderen vinden het geweldig. Rianne zei gisteren nog: als ik ’s morgens naar school fiets ( nu het een beetje vriezerig weer is ) dan RUIKT het zo lekker naar Zwitserland. Dit jaar gaan mijn zus en zwager. Gert kan trouwens ook geen vrij krijgen dit jaar, want het ene jaar mag zijn collega vrij in de kerstvakantie, en het andere jaar hij. Maar toch….Als je die folders ziet met skipakken en wanten enzo dan zou je zo je ’sneeuwuitrusting’ weer in orde gaan maken!
Daarom deze keer een lay-out over Zwitserland. We waren lekker aan het wandelen en kwamen in het dorpje ‘Thermen’ terecht. Bij het kerkje hadden ze van berkenstammetjes kaarsen gemaakt. En op elk stammetje stond een waxinelichtje.  Zo schattig…. We zijn ook nog in het kerkje geweest en daar stond een heuse kerststal voorin. ( Dat kun je zien op het onderste kleine fotootje, als het niet te klein is tenminste. Ik weet niet of je het al weet maar als je de lay-out aangeklikt hebt om hem te vergroten, kun je er met je cursor nog een keer op gaan staan. Je ziet dan een plusje. Als je dan nog eens klikt vergroot hij nog een beetje meer. )

dinsdag 11 december 2007

Gala

Morgenavond heeft Lieke een gala van de studentenvereniging. Verleden week heeft ze een schattig jurkje op de kop getikt bij de Bijenkorf. Een goudkleurig jurkje met zwart van Vanilia. Maar nu moesten er nog schoenen en een vestje bijkomen want de jurk was wel een beetje bloot…. Zaterdag heeft ze met een vriendin heel Leiden afgekamd, maar het wilde maar niet lukken. Gisteren had ze vrij en is ze ’s middags ons eigen goeie ‘dorp’ ingegaan. En warempel: bij ‘Streetwise’ slaagde ze voor een schattig kort vestje en de schoenen zijn ook gelukt. Op naar het gala dus… Gisteravond heeft ze zich even aan ons geshowd zodat ik een foto kon maken. Hier is ze dan: onze prinses. Fijne avond morgen Lieke!

maandag 10 december 2007

Koekjes voor opa

In het weekend heb ik heerlijk gescrapt. Ik had nog foto’s liggen van oktober dit jaar toen mijn vader in het ziekenhuis lag. Net op de vrijdag dat de herfstvakantie begon kreeg hij een hartinfarct. Dat was een hele schrik omdat hij nooit hartklachten had gehad. Wij zijn toen meteen naar Bilthoven vertrokken om mijn moeder te helpen en naar het ziekenhuis te rijden.
Sanne vond het heel erg voor opa en die heeft op een middag koekjes voor hem gebakken. Het waren hartjes en doordat we er voor het bakken een gaatje in gemaakt hadden kon er een lintje door. Ze had er twee ingepakt, en gewapend met de koekjes en een mooie tekening vertrokken we naar het ziekenhuis. Daar was oma ’s middags al gebracht, en die zouden we dan weer meenemen…. Op de foto’s kun je wel zien dat opa het een heel leuk kadootje vond.
Het gaat nu gelukkig weer beter met mijn vader. Toch mag hij nog steeds niet aan de revalidatie beginnen omdat er tijdens de fietsproef toch hartritmestoornissen te zien waren. Daarna kreeg hij een fietsproef met een röntgenapparaat erbij en op de uitslag daarvan wachten we nog. Als het goed is hoort hij vandaag of hij mag gaan revalideren.

vrijdag 7 december 2007

Weekend!!

De sinterklaasdrukte is weer voorbij, de goede man is vertrokken naar Spanje. En dat is wel zo rustig....Op school is de klas alweer in 'kerstsfeer' omgetoverd. De kleuters zijn meteen veel rustiger. Vandaag heb ik heerlijk met het hele stel een kerstlantaarntje gemaakt. Ze waren zo trots als een pauw! Dit jaar heb ik de groep van de allerjongste kleuters. ( de groeigroep ) Ik heb er nu nog maar acht, en dat is natuurlijk heel relaxed.....

En nu is het eindelijk weekend. We gaan heerlijk genieten van onze sinterklaascadeautjes, ( nieuwe cd's draaien, met nieuwe scrapspullen stoeien etc. ) Gert heeft van mij een pick-up gehad met een USB-poort erop zodat we onze oude platen op een digitaal bestandje kunnen zetten ( mp3-speler, cd, of USB-stick ) We hadden ze al die tijd bewaard want we zijn toch wel erg gehecht aan al die LP's uit het verleden. Gert heeft op Sinterklaasavond mijn oude plaat van Evie ( come on ring those bells, wie kent hem nog? ) al voor me gedraaid. Geweldig! Ik blijf zeggen dat er niets gaat boven het geluid van een langspeelplaat. Dat zei ik al toen de eerst cd-spelers kwamen. Ik heb me er toen heel lang tegen verzet maar ja er kwamen natuurlijk ook geen nieuwe platen meer uit dus uiteindelijk hebben we er toen één gekocht. Maar nu ik dit geluid weer hoor weet ik het toch zeker: het geluid van een LP is vele malen beter dan van een CD!! Het is moeilijk te omschrijven, maar het is net of er meer reliëf, diepte in de tonen zit. Inmiddels geven de wetenschappers me gelijk want het schijnt dat er heel veel mensen zijn die nog platen draaien om dezelfde reden. En ik heb me het ook wel eens uit laten leggen hoe dat komt, maar dat is een heel ingewikkeld verhaal..... In elk geval: wij gaan dit weekend 'cocoonen' , heerlijk thuis blijven, kaarsjes aan en LP's of CD's draaien! Fijn weekend allemaal!

woensdag 5 december 2007

5 december!

Eindelijk is het dan zover: Sinterklaas is jarig… Ik heb een hele drukke dag, want natuurlijk komt hij ook op school. Maar hierbij wens ik iedereen een fijne pakjesavond. Ik zet er een Lay-out bij van 5 dec. vorig jaar dan kun je alvast in de stemming komen. En denk erom: veel foto’s maken!

dinsdag 4 december 2007

surprise

Ik ben dól op pakjesavond. Cadeautjes geven en krijgen is toch het leukste wat er is? En dan die surprise's en gedichten....Heerlijk! Wij trekken al een paar jaar lootjes met de kinderen. Natuurlijk kan ik het niet laten om ook allerlei andere pakjes in de zak te doen maar ze moeten dus allemaal tenminste één cadeautje kopen en een surprise en/of gedicht maken. Dit jaar heb ik Sanne getrokken. Oorbellen stonden er ( o.a. ) op haar lijstje. Bij H&M vond ik hele leuke zwarte met een paardje erin ( daar houdt ze ook erg van ) het is net kantwerk. Ze hadden er een bijpassende ketting bij dus nu is het een setje. Omdat Sanne het meeste van allemaal houdt van 'bling-bling' en roze en zo ben ik helemaal uit mijn dak gegaan met een leeg, metalen cd-doosje. De deksel heb ik versierd met alles wat maar met onze 'drama-queen' te maken heeft, helemaal 'gepimpt' zeg maar. Normaal houd ik van rustig en strak maar het is ook enig om eens helemaal los te gaan! Uit het doosje heb ik het plastic dingetje waar de cd in hoort eruit gesloopt en daar een stukje vilt ingelegd dat precies op maat geknipt is. Met dubbelzijdig plakband heb ik dat hier en daar vastgezet zodat het netjes recht blijft liggen. En ziedaar: klaar is mijn surprise. Is-ie niet leuk?

maandag 3 december 2007

Kerst-scrapsels

Vrijdag kocht ik de nieuwste ‘Creatief met foto’s’ en daar stonden zulke leuke ideeën in voor kerst. Geheel tegen mijn gewoonte in heb ik nu dus ‘gescrapt’ zonder foto’s. Het zijn een soort kerstballen van strookjes papier. Maar ze hoeven niet in de kerstboom, ze kunnen ook gewoon aan de lamp!
zelf kunnen doen. Maar ik vind ze inmiddels zo leuk dat ik ze lekker zelf houd!
( Daar hangen de mijne nu….) Eerst dacht ik: een leuk idee voor school, om met mijn kindertjes te maken. Maar daar ik de allerjongste kleuters heb die net vier zijn wordt het waarschijnlijk wel moeilijk om te bedenken wat zij
Als je ook zin hebt zal ik proberen uit te leggen hoe je het moet doen: Je neemt vier stroken mooi (scrap)-papier. Allemaal dezelfde, of twee keer twee verschillende. De stroken moeten ongeveer 13 cm lang zijn en 1 cm ( bij mij zijn ze 12 mm) breed. Dan bepaal je het midden van de strook en daar prik je een gaatje in met een prikpen. Dat doe je bij alle stroken. Je neemt een ‘brad’ ( splitpen ) en daar ‘rijg’ je alle vier de stroken aan ( in het voorgeprikte gaatje ). Dan verschuif je ze zodat ze goed verdeeld zijn. Aan de bovenkant van de stroken moet nu ook een gaatje. ( ongeveer een halve cm van de rand ) Als je een lintje aan je bal wilt rijg je nu aan een nieuwe splitpen eerst het beginnetje van het lint. Dan prik je de eindgaatjes van de stroken er om de beurt en op de goede volgorde aan. Splitpen openknijpen en de stroken ’schikken’ zodat ze goed verdeeld zijn!
Wil je het extra mooi maken strik je nog een lintje boven de kerstbal aan het lint. In sommige kerstballen heb ik ook een klein vilten boompje gehangen. Op het lange smalle fotootje zie je kleinere balletjes die ik onder een gewone heb gehangen. ( dunnere stroken en korter van lengte ) Ik hoop dat je het snapt? Ik heb er in elk geval veel plezier mee gehad….

zondag 2 december 2007

Peter 19 ....

Eindelijk is het dan zover. Peter is vandaag 19 jaar geworden. Zijn verjaardag hebben we gisteren gevierd. Om half één ’s nachts had Gert hem van het station in Leiden gehaald. Hij zit in de redactie van het blad van de studentenvereniging ‘Ichtus’ de Vis-a-Vis. ( leuke woordspeling trouwens hé? ) En het blad komt volgende week weer uit en vrijdagavond moest-ie gelayout worden, dus daar waren ze tot laat aan bezig geweest op de Uithof.

Al die tijd mocht hij zijn canvas niet zien. Die bedekte ik elke keer keurig met een kleedje als hij thuis was. En mijn web-log mocht hij ook niet lezen.

Nu had ik hem in de kamer opgehangen, dus kon hij hem eindelijk zien. Hij vond hem erg leuk. Vooral de witte jas! ( ik heb hem gisteravond weer staan strijken, het is een onding! ) Verder kreeg hij een cd, een dagboek, een dekbedovertrek voor zijn kamer bij oma ( in groentinten dus ) en een groen spaarvarken…
We hadden een gezellige dag!